ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Έσωσαν παγιδευμένο ελάφι μέσα από το χιόνι

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο να πέφτει πάρα πολύ χιόνι στον Καναδά, και να τα ντύνει όλα στα λευκά, δεν είναι και τόσο

συνηθισμένο ένα μεγάλο ελάφι να παγιδεύεται μέσα στο χιόνι και να χρειάζεται ανθρώπινη βοήθεια για να απεγκλωβιστεί.

Αυτό συνέβη ωστόσο στα δυτικά του Νιουφάουντλαντ, όταν μια ομάδα ανθρώπων που κινούνταν με snowmobiles αντίκρισαν ένα κεφάλι να εξέχει μέσα από το παχύ στρώμα του χιονιού.

Ο Jonathan Anstey μαζί με άλλους επτά της «κινητής κτηνιατρικής κλινικής» του, κινούνταν το περασμένο Σάββατο κοντά στη Deer Lake, όπου το έδαφος ήταν πλήρως καλυμμένο από παχύ χιόνι. Μέσα στο χιόνι είχε θαφτεί το ελάφι, σε βάθος περίπου 1,8 μέτρων.

«Ξέραμε πως είχε κολλήσει για τα καλά» δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Toronto Star. «Προσπαθούσε ξανά και ξανά να βγει αλλά δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Όταν ένα τέτοιο ελάφι στρεσσάρεται, τραβά πίσω τα αυτιά του, στηρίζει το κεφάλι του προς τα πίσω και γλείφει συνεχώς τα χείλη του. Ήταν προφανές πως το ελάφι αυτό ήταν πάρα πολύ στρεσσαρισμένο».

Τότε κάποιοι από την ομάδα έπιασαν τα φτυάρια τους και πλησίασαν το ελάφι από σημείο όπου εκτιμούσαν πως θα είναι ασφαλείς. «Όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου, σταμάτησε την προσπάθεια και σαν να ακούμπησε στο χιόνι» περιγράφει ο Anstey.

Έπειτα από λίγο σκάψιμο, το ελάφι ένιωσε πως πλέον πατούσε σε σταθερό έδαφος και κατάφερε να βγει από την τρύπα όπου είχε εγκλωβιστεί. Στη συνέχεια στάθηκε για λίγο όρθιο και μετά εξαφανίστηκε.

Παρά τη διάσωση του ελαφιού, ο Anstey συστήνει όποιος βρίσκεται μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό να ειδοποιεί τις αρχές και να μην παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. «Εμείς είμαστε έμπειροι» διευκρινίζει. «Κανονικά, δεν θέλεις να βρεθείς κοντά σε ένα τόσο μεγάλο ζώο που μπορεί να σε τραυματίσει ή να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Εμείς είμαστε μια κινητή κτηνιατρική κλινική, όχι διασώστες ελαφιών. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσουμε την άγρια ζωή και να της δώσουμε τον χώρο της».

 

Πηγή:newsbeast.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.