ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Γαλλία: Το Λούβρο υποδέχθηκε 8,1 εκατομμύρια επισκέπτες το 2017

Οι τουρίστες επέστρεψαν στο δημοφιλές μουσείο, μετά από μια χρονιά μείωσης.


Αύξηση των επισκεπτών κατά 10,1% κατέγραψε το Μουσείο του Λούβρου το 2017, σύμφωνα με τη διεύθυνση του μουσείου. Συνολικά, την περασμένη χρονιά, 8,1 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν το χώρο, μετά από μια χρονιά μείωσης των ξένων τουριστών στο Παρίσι, το 2016.

Οι επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, το 2015 έπληξαν το δημοφιλές μουσείο. Το 2016 έκοψαν εισιτήρια 13% λιγότεροι τουρίστες και οι επισκέπτες περιορίστηκαν στα 7,4 εκατομμύρια.

Την ίδια ώρα, το πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσείο παγκοσμίως έκλεισε στις αρχές Ιουνίου για 4 ημέρες, λόγω κινδύνου πλημμύρας.
Το 2017 σηματοδοτήθηκε από την επιστροφή των ξένων τουριστών στο Λούβρο, που αποτέλεσαν το 70% των επισκεπτών του (5,6 εκατομμύρια). Αυτοί προέρχονταν κυρίως από τις ΗΠΑ (15% με τάση να αυξηθεί σε 25%) την Κίνα (9%), τη Βρετανία (4%) και τη Γερμανία (3,5%).

Η αύξηση των επισκεπτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της έκθεσης "Vermeer et les maitres de la peinture de genre" που ήταν αφιερωμένη στον ολλανδό ζωγράφο Γιοχάνες Βερμέερ και στους σύγχρονούς του, όπως και της έκθεσης "Valentin de Boulogne". Την πρώτη έκθεση θαύμασαν σχεδόν 325.000 επισκέπτες και άλλοι 205.000 τη δεύτερη.

Πηγή: protothema

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.