ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Στοπ στην ταινία για το Μπατακλάν από συγγενείς των θυμάτων

Ανολοκλήρωτη θα μείνει, προς το παρόν, η τηλεταινία που ετοίμαζε η δημόσια γαλλική τηλεόραση για την τραγωδία στο Μπατακλάν, έπειτα από αντιδράσεις και διαμαρτυρίες συγγενών των θυμάτων.

Στις 13 Νοεμβρίου 2015 σημειώθηκε η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της Γαλλίας και, μόνο στο θέατρο Μπατακλάν, όπου έδιναν συναυλία οι Eagles of Death Metal, σκοτώθηκαν 89 άνθρωποι.

Το δημόσιο γαλλικό κανάλι France 2 προετοίμαζε μία δραματική τηλεταινία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ, με τον τίτλο «Ce Soir Là» («Εκείνο το βράδυ»), όμως το πλάνο παγώνει έπειτα από διαμαρτυρίες.

Ειδικότερα περισσότεροι από 42.500 άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση διαμαρτυρίας, την οποία συνέταξε η Κλέρ Πελτιέ, η οποία έχασε τον σύζυγό της στο μακελειό.

«Δύο χρόνια μετά, οι πληγές μας είναι ακόμη ανοιχτές και η θλίψη μας απέραντη» δηλώνει και ασκεί κριτική επειδή στο σενάριο της ταινίας φέρεται να περιλαμβάνεται και μία ιστορία αγάπης στον απόηχο της τραγωδίας με δύο επιζώντες να ερωτεύονται τη στιγμή που κρύβονται για να γλιτώσουν από τη σφαγή.

Η Πελτιέ κάλεσε το κανάλι και την πρόεδρο της γαλλικής τηλεόρασης Ντελφίν Ερνό να ακυρώσουν το πρότζεκτ.

Το κανάλι ανακοίνωσε ότι «Κανένας από τη διοίκηση του καναλιού δεν έχει δει ακόμη την ταινία. Τo France 2 αποφάσισε να την παγώσει μέχρι να συμβουλευτεί όλες τις οργανώσεις των συγγενών των θυμάτων».

Στην αίτησή της η Πελτιέ γράφει «Έχουμε σοκαριστεί από το γεγονός ότι ένα τέτοιο φιλμ θα μπορούσε να παρουσιαστεί τόσο σύντομα μετά από το βίαιο γεγονός. Για να αντέξουμε τη θλίψη μας χρειαζόμαστε ησυχία, μετριοπάθεια, αξιοπρέπεια, σεβασμό. Δεν μπορείτε να βρείτε άλλα φανταστικά θέματα για να προσελκύσετε κοινό χωρίς να αναζωπυρώνεται τον πόνο μας; Η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει τονωτικά, αλλά σας παρακαλώ μην τολμήσετε να μιλήσετε για έργο τέχνης σε αυτή την περίπτωση».

 

Πηγή:thetoc.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.