ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης στα εγκαίνια του Θεάτρου, που πήρε το όνομά του- ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ

Με συγκίνηση και χαρά παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος διάβασε τον λόγο του, τον οποίο αφιέρωσε στον παππού του τον Μιχάλη και στον πατέρα του το Γιώργο.

«Αυτοί οι δύο άνδρες έβαλαν μέσα μου την Ελλάδα και την Κρήτη. Στον κακοτράχαλο δρόμο που είχα στη ζωή, μου στάθηκαν σαν φάρος. Θέλω να μείνω στη μνήμη των απογόνων μας σαν μουσικός και επαναστάτης σαν επαναστάτης και μουσικός.Αγωνίστηκα για την ελευθερία στη ζωή και στη μουσική», ανέφερε μεταξύ άλλων στο λόγο του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας περιελάμβανε και συναυλία με τους Μαρία Φαραντούρη, Στέφανο Κορκολή, Σοφία Μανουσάκη και Ιωάννα Φόρτη, τους οποίους πλαισiωσαν μουσικά η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τα «Κίτρινα ποδήλατα» και το μουσικό σύνολο «Vamos».

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αντώνης Μπαλωμενάκης, Θόδωρος Φορτσάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

Στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου «Μίκης θεοδωράκης», είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εκατοντάδες Χανιώτες, που δεν ήταν δυνατόν να χωρέσουν μέσα στο νέο θέατρο.

Πηγή: zarpanews.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.