ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

«Η Αθήνα Ελεύθερη» γιορτάζει

Κορυφώνονται, ενόψει της αυριανής επετείου, οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» που πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη με επίκεντρο, φέτος, το εμβληματικό για την ιστορία της Αθήνας, ιστορικό κτίριο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στον τρίτο χρόνο διοργάνωσης του ευρέως εορτασμού της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, φιλοξενείται στο Πάρκο Τεχνών η έκθεση «Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση». Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, ιστορικοί περίπατοι, ομιλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται και η έκθεση κόμικς «Ένα γλυκό ξημέρωμα. Ιστορίες κόμικς για την κατοχική Αθήνα», όπου Έλληνες κομίστες δημιουργούν με το πενάκι τους εμπνεόμενοι από την ιστορία της Κατοχής.

Σήμερα Τετάρτη 11/10 και στη σειρά συναντήσεων με τίτλο «Ιστορίες της Κατοχής μέσα από τα αρχεία», ιστορικοί και αρχειονόμοι φωτίζουν αθέατες πλευρές της Ιστορίας της περιόδου εκείνης. Συμμετέχουν οι Άντα Κάπολα (ΑΣΚΙ), Δημήτρης Μπαχάρας (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο - ΜΙΕΤ), Τάσος Σακελλαρόπουλος (Ιστορικά Αρχεία Μουσείου Μπενάκη), Γεωργία Ιμσιρίδου (Φωτογραφικά Αρχεία Μουσείου Μπενάκη).

Στον ίδιο χώρο, στις 12/10, θα δοθεί η κεντρική συναυλία της φετινής διοργάνωσης με τον Φοίβο Δεληβοριά και τη Ματούλα Ζαμάνη σε μία μουσική παράσταση με επιλογή κειμένων του Φοίβου Δεληβοριά και του ιστορικού Μενέλαου Χαραλαμπίδη, μεταφέροντας μουσικά το κλίμα των ημερών της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» στον ιστότοπο: www.freeathens44.org       απο ΑΠΕ ΜΠΕ

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.