ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: «Θα πιω ούζο όταν η Ελλάδα βγει απ’ το μνημόνιο»

Έπειτα από πέντε ολόκληρα καταστροφικά χρόνια στο τιμόνι του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποφάσισε, τώρα που αποχωρεί, να κάνει... χιούμορ.

Μιλώντας στο London School of Economics, ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup μας αποκάλυψε πως θα... γιορτάσει την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. «Ένας Έλληνας φίλος, μου χάρισε ένα μπουκάλι ούζο, πριν από λίγο καιρό. Αυτό το μπουκάλι βρίσκεται στο γραφείο μου. Είναι κλειστό. Τον Αύγουστο, τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα, αυτό το μπουκάλι ούζο θα αδειάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καλό το χιούμορ, ιδίως τώρα που ο ολλανδός πολιτικός δεν έχει την ευθύνη της θέσης, αλλά από αυτοκριτική, μηδέν. Πέραν ορισμένων παραδοχών για ήδη γνωστά πράγματα, και το «mea culpa» για τη δήλωση αναφορικά με το Νότο, δεν ζήτησε ουδεμία συγγνώμη για τις παρεμβάσεις στο εσωτερικό χωρών, για τις μηχανορραφίες που οδήγησαν ολόκληρες χώρες σε κατάρρευση, για τις «πλάτες» που έβαλε στον Σόιμπλε και τα υπόλοιπα γεράκια για να περάσουν «φρικώδεις» πολιτικές λιτότητας και που μετέτρεψαν ολόκληρες χώρες – όπως η Ελλάδα- σε εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων...

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.