ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Το ποδόσφαιρο και ο Αλέξης Τσίπρας

Το ποδόσφαιρο είναι ένα σοβαρό και δημοφιλές άθλημα για να ασχοληθεί μαζί του κοτζάμ Πρωθυπουργός.

Και δεν ομιλώ για τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις του Αλέξη Τσίπρα (που είναι γνωστές και τις διαλαλεί παντού), αλλά για την προσπάθειά του να πολιτικοποιήσει και το ποδόσφαιρο. Εως τώρα τον κατηγορούσαν οι αντίπαλοί του ότι ποδοσφαιροποίησε την πολιτική με όσα πράττει, λέει και επιτίθεται στους αντιπάλους του και τώρα σε συνέντευξη που έδωσε για ένα... ιταλικό βιβλίο, που κυκλοφορεί προσεχώς, επιχειρεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere della Sera» να μας εξηγήσει (περίπου σαν προπονητής ή παράγοντας ομάδας) τον ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο στη διαμόρφωση της κοινωνικής ταυτότητας. Δηλαδή ο κ. Τσίπρας όχι απλώς επιχειρεί να πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο, αλλά και να το... αριστεροποιήσει κιόλας. Ωσάν το ποδόσφαιρο να αποτελεί προνόμιο των αριστερών.

 

Γιατί πώς διαφορετικά μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι θέλει να θέσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου ως σημείο αναφοράς στο κυβερνητικό του πρόγραμμα; Ιδού τι σημειώνει η ιταλική εφημερίδα: «Μαζί με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα. Και ο Τσίπρας θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του... Τζορτζ Οργουελ (σ.σ. άλλον έναν διάσημο, μετά τον Κάστρο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Καραμανλή, που θέλει να αντιγράψει ο Πρωθυπουργός) που είπε ότι "ο αθλητισμός είναι πόλεμος χωρίς πυροβολισμούς". Στην ελληνική παραλλαγή "το ποδόσφαιρο είναι σαν οικονομική κρίση χωρίς διεθνή διάσωση"» καταλήγει το δημοσίευμα.

πηγη βηματοδοτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ:

Το σχόλιο του Πολάκη για το Mega
Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.