ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Αύριο η πανηγυρική συνεδρίαση στο " ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ"

Τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το «Κίνημα Αλλαγής» θα περιγράψει με μεγάλη λεπτομέρεια η Φώφη Γεννηματά στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κ.Ο που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το μεσημέρι στη βουλή.

Η πρόεδρος του νέου φορέα έχοντας απέναντί της στην αίθουσα του κοινοβουλίου βουλευτές των κομμάτων από την ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, αλλά και στελέχη που ενεπλάκησαν στην δημιουργία του ενιαίου φορέα, και βρίσκονται τώρα μαζί της, στηρίζοντας την προσπάθειά της, θα ακούσουν από την κ. Γεννηματά το πώς έφτασε η παράταξη μέχρι εδώ. Θα δώσει το στίγμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί μέχρι και τις εκλογές αφού πρώτα μεσολαβήσει το ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη του 2018.

Οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η επικεφαλής του νέου φορέα που δημιουργείται θα είναι:

Α) Προτάσεις προγραμματικών θέσεων

Β) Πως θα πορευτεί απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ

Γ) Πως προέκυψε και πως η ενιαία κεντροαριστερά και το όνομα που έδωσαν από κοινού με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο νέο φορέα που τον βάφτισαν «Κίνημα αλλαγής».

Εκτός από την ίδια, στην πανηγυρική συνεδρίαση θα μιλήσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ η πληροφορία που ήθελε μαζί με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να εκφωνούσε πολιτικό λόγο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τελικά δεν επιβεβαιώνεται και έτσι μόνο οι δύο πρόεδροι που διαθέτουν βουλευτές και Κ.Ο τελικά θα πάρουν τον λόγο.

Η Φώφη Γεννηματά όπως αναφέρουν συνεργάτες της θα αναφερθεί στο πως θα βαδίσει η κεντροαριστερά από τώρα και μέχρι τις εκλογές που είναι ορόσημο για τους ίδιους, και με ποιές προτάσεις και θέσεις θα γίνει αυτό. Η ίδια πρόκειται να κάνει σαφές προς όλες τις πλευρές ποια στάση θα κρατήσει και ποια απάντηση θα δώσει η κεντροαριστερά στο ερώτημα και μετά τις εκλογές τι; Με ΣΥΡΙΖΑ ή με Νέα Δημοκρατία.

Ιδίως σε αυτό το ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί πολλούς, όχι μόνο μέσα από το κόμμα της, η κα. Γεννηματά απαντά ότι θα κινηθεί μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικά σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ η λογική της είναι ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία μαζί με τον κ. Τσίπρα ούτε τώρα ούτε και μελλοντικά και αυτό έχει να κάνει όπως τονίζουν με την επιλογή του συγκεκριμένου για πολιτικές που ισοπέδωσαν κοινωνικά και οικονομικά τους πολίτες. Επίσης έχει να κάνει και για το ότι ο πρωθυπουργός συνεργάζεται με τον κ. Πάνο Καμμένο. Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία και ποιές είναι οι πιθανές εξελίξεις μετά τις εκλογές, από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά επίσης ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασία ή για κάτι αντίστοιχο και αντιστρέφουν το ερώτημα λέγοντας το εξής: Ας μας πούνε αυτοί τι θα κάνουν την επομένη των εκλογών αν δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Εμείς ξέρουμε απόλυτα έχουμε πρόγραμμα, προτάσεις και θέσεις για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στην ομιλία της η επικεφαλής της ΔΗΣΥ πρόκειται να αναφερθεί και στον τρόπο που θα αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση. Με σαφήνεια, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα είναι οι τρεις λέξεις που η ίδια θέλει να αποδείξει ότι έχουν αξία για την ίδια.

Με σαφήνεια γιατί θέλουν οι πολίτες με ξεκάθαρο τρόπο να γνωρίζουν για παράδειγμα τι υποστηρίζει η κ. Γεννηματά για το θέμα των πλειστηριασμών που εξελίσσεται σε μέγα θέμα για την κυβέρνηση. Επίσης , με ρεαλισμό γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει ποιοι μιλάνε με λαϊκισμό και με υπερβολές σαν να ζούνε εκτός πραγματικότητας, και με αποτελεσματικότητα σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή της πολιτικής της. Η επικεφαλής του υπό σύσταση νέου φορέα, θα εξηγήσει με λεπτομερή τρόπο ποια είναι η θέση της για τα κόκκινα δάνεια, τι προτείνεται για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ανεργία, την υγεία κ.ο.κ.

Θα βασίσει τις προτάσεις της πάνω στο σχέδιο Ελλάδα που εκπονήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι από ομάδα στελεχών και επιστήμονες και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της ΔΗΣΥ που με την παρουσία τους συμφώνησαν στις θέσεις αυτές οι πάντες που ήταν εκεί πλην βεβαίως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ουσία το κομμάτι αυτό της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά θα είναι οι προγραμματικές θέσεις του νέου φορέα τις οποίες θα κληθούν όλοι να υιοθετήσουν να εμπλουτίσουν και να συζητήσουν ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου.

Η Φώφη Γεννηματά αποδίδει μεγάλη σημασία στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κ.Ο γιατί θεωρεί ότι είναι η αφετηρία μιας νέας αρχής που στο χέρι όλων είναι να πετύχει στους στόχους που έχουν τεθεί, που είναι η αύξηση της δύναμής τους στις εκλογές. Αυτό είναι το ζητούμενο και πάνω σε αυτό η πρόεδρος του νέου φορέα θα καλέσει όλους, τους πάντες να συστρατευτούν σε αυτή την πορεία για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι πλήρως «στρατευμένος» και ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ο κ. Σταύρος θεοδωράκης, θα εξηγήσει μέσα από την ομιλία του, για το κέντρο, τη δημοκρατία, την παράταξη και γιατί αποφάσισε να στρατευτεί δίπλα στην Φώφη Γεννηματά και το υπόλοιπο κομμάτι της ΔΗΣΥ. Θα κάνει σαφές ο επικεφαλής του Ποταμιού ότι άλλος δρόμος από αυτόν που διανύουν δεν υπάρχει αν πραγματικά θέλουν όλες και όλοι να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα και να απαλλαγούν όπως θα πει οι πολίτες από μια κακή κυβέρνηση που στόχο έχει να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια χωρίς να υπολογίζει τίποτε και κανέναν

πηγη the caller.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.