ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Το μεγάλο στοίχημα της Φώφης Γεννηματά για το νέο φορέα

Το μεγάλο και “βαρύ” εκλογικό αποτέλεσμα που συγκέντρωσε η Φώφη Γεννηματά ως επικεφαλής πλέον του νέου πολιτικού φορέα που θα διαμορφωθεί, τις δίνει μεγάλη ευθύνη για τον τρόπο που θα διαχειριστεί την επόμενη ημέρα για να κερδίσει το τελικό στοίχημα, που είναι οι εθνικές εκλογές.

Η εκλογική της παντοδυναμία, δεν αμφισβητείται, θα είναι αρχηγός μακράς πνοής και επομένως, στο χέρι της είναι να μην διστάσει στις προκλήσεις της νέας εποχής για έναν νέο πολιτικό φορέα που θα λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, με κανόνες, με ευθύνες και υποχρεώσεις των στελεχών του, με διαφάνεια και με προτάσεις που θα απευθύνονται κατ´ ευθείαν στους πολίτες. Πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές που νομίζει, έτσι ώστε ο νέος φορέας να είναι ελκυστικός στους πολίτες, να μην δίνει την αίσθηση πως είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, και μια πολιτική, μία από τα ίδια.

Θα πρέπει να συνθέσει, να βάλει υπό την σκεπή της όλες τις διαφορετικές φωνές και να ενώσει τον χώρο πραγματικά και όχι προσχηματικά. Ασφαλώς όποιος δεν μπορεί να το αντέξει αυτό τότε παίρνει τις αποφάσεις του. Αυτός θα είναι υπεύθυνος που δεν θα αναγνωρίζει τις αποφάσεις του κόσμου που έδωσε εντολή στη Φώφη Γεννηματά να κάνει πράξη το θέλημα του ελληνικού λαού.

Όσοι γνωρίζουν την Φώφη Γεννηματά, ξέρουν πόσο ανεκτική είναι στην διαφορετικότητα, όχι όμως σε αυτή την διαφορετικότητα μόνο και μόνο για να υπάρχουν και να λειτουργούν ορισμένοι. Γι' αυτό και τονίζουν πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα από τα νέα της καθήκοντα ως επικεφαλής του νέου φορέα θα προχωρήσει γρήγορα σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Εκεί θα δημιουργηθούν νέα όργανα, νέοι πολιτικοί συσχετισμοί, και νέα στελέχη που θα έχουν επιτέλους σημαντική φωνή. Σε αυτό προσβλέπει η πρόεδρος του νέου φορέα, στην ανάδειξη στελεχών που θα έχουν προτάσεις να παρουσιάσουν, ιδέες και απόψεις “δουλεμένες” μέσα από την κοινωνία κάνοντας πράξη το σχέδιο Ελλάδα που έχει εκπονηθεί από ειδικούς, πολιτικούς και επιστήμονες.

Ταυτόχρονα σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει και αυτό με νέα κομματικά όργανα εκλεγμένα μέσα από ένα δημοκρατικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μετά το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Η κα. Γεννηματά πήρε την πρωτοβουλία για να φτάσει μέχρι εδώ που έφτασε σήμερα το εγχείρημα , γιατί έπρεπε πολύ απλά να εξελιχθεί και να μεγαλώσει η κεντροαριστερά. Ο κόσμος της το πίστωσε και για αυτό είναι έτοιμη να προχωρήσει δυναμικά και σταθερά, καθώς και η ίδια πιστεύει ότι ο επόμενος μεγάλος σταθμός είναι οι εθνικές εκλογές και το διψήφιο ποσοστό του νέου φορέα.

Για να γίνει αυτό θα προχωρήσει όπως αναφέρει με σίγουρα βήματα και όχι άλματα στο κενό, με συνεννόηση, με ομόφωνες αποφάσεις. “Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε δημοκρατικά, αλλά και αποφασιστικά και έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα βήματά μας” ανέφερε σε συνέντευξή της. Το σχέδιο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ γι τον τελικό στόχο είναι , το βάρος να πέσει στο νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις από εκλεγμένα όργανα και σιγά – σιγά τα κόμματα που συμμετέχουν θα κάνουν ένα βήμα προς τα πίσω.

Λόγο του ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής καθυστέρησαν και φτάσαμε κοντά στις γιορτές, το συνέδριο για το νέο φορέα θα μετατεθεί για το νέο χρόνο. Για το σκοπό αυτό η πρόεδρος του νέου φορέα θα καλέσει όλους τους συμμετέχοντες να συναποφασίσουν για το πότε θα διεξαχθεί το ιδρυτικό συνέδριο του οποίου θα εκλεγούν και τα όργανα. “Ξεκινάει μια νέα μέρα, μια νέα δυναμική πορεία για την παράταξη για να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Για να δημιουργήσουμε μια αξιόμαχη παράταξη που θα χαράξει νικηφόρα πορεία. Γι’ αυτό έγινε όλο αυτό το εγχείρημα, για να μπορέσουμε να δώσουμε πραγματική ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα” αναφέρει η κα. Φώφη Γεννηματά που πλέον κρατά τα σκήπτρα του νέου φορέα.

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.