ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Τα θετικά και τα αρνητικά των δύο μονομάχων της κεντροαριστεράς

Στην εβδομάδα που απομένει μέχρι την τελική αναμέτρηση στην «πράσινη» κάλπη ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και το Νίκο Ανδρουλάκη, οι δύο υποψήφιοι επιστρατεύουν όλα τα όπλα τους ώστε να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους για να επικρατήσει ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος.

 

Θα αναδείξουν στο διάστημα αυτό, την προσωπική τους στρατηγική, τα πλεονεκτήματα, τα συν και τα πλην καθώς και αν καταφέρουν να κινητοποιήσουν εκ νέου τους ψηφοφόρους τους. Η διαφορά μεταξύ τους είναι πάνω από 30 χιλιάδες ψήφοι. Η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε 42,50% (83.146 ψήφοι) και ο κ. Ανδρουλάκης 24,81% (49.852 ψήφοι).

Οι δύο μονομάχοι αφήνουν τις περιοδείες σε περιοχές της χώρας, και επικεντρώνονται σε συνεντεύξεις, προσωπικά τηλέφωνα σε ανθρώπους που επιλέγουν να κάνουν καθώς και ραντεβού, κρατώντας για τις τελευταίες ημέρες μέχρι την Κυριακή τα πιο ισχυρά τους όπλα.

Το μεγάλο στοίχημα και για τους δύο υποψήφιους είναι να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες και να μην δοθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για μια ενδοπασοκική διένεξη. Από τις 211 χιλιάδες ψηφοφόρους που σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και έστειλαν αυτό το τόσο σημαντικό και ηχηρό μήνυμα, την Κυριακή , οι επιτελείς των δύο υποψηφίων θα κάνουν τα πάντα ώστε οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους ψηφοφόρους να ξανά πάνε στις κάλπες. Στόχος είναι η συμμετοχή να κινηθεί γύρω στις 160 χιλιάδες κόσμου και άνω.

Από την πλευρά του κ. Νίκου Ανδρουλάκη οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι πιο εύκολα ο ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ θα βγάλει ξανά από το σπίτι τους, τους ψηφοφόρους και όχι τόσο η κ. Γεννηματά η οποία όπως άλλωστε ομολογούν στο μπλοκ του κ. Ανδρουλάκη, αναγνωρίζουν την σαφή υπεροχή της. «Οι ψηφοφόροι οι δικοί μας, είναι πιο δυναμικοί από της Φώφης της οποίας όμως οι ψηφοφόροι είναι περισσότεροι από εμάς» αναφέρουν στελέχη από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, και δεν «μαγειρεύονται» απαντάνε από το επιτελείο της κ. Γεννηματά. «Για να κερδίσει ο κ. Ανδρουλάκης τη Φώφη Γεννηματά πρέπει να καταφέρει ο ίδιος να επαναφέρει στις κάλπες όλους τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και η Φώφη Γεννηματά όχι απλώς να μην κάνει απολύτως τίποτα, αλλά και να χάσει τις 33 χιλιάδες ψήφους που τη χωρίζουν από τον δεύτερο. Αυτό δεν γίνεται» λένε με νόημα οι επιτελείς της και γι αυτό εργάζονται ήδη για την επόμενη ημέρα για τις 20 Νοεμβρίου. Η τακτική που θα ακολουθήσει η κ. Γεννηματά που δέχθηκε με 24 ώρες καθυστέρηση τηλεφώνημα του κ. Ανδρουλάκη , θα είναι τηλέφωνα σε ανθρώπους που κατά την γνώμη της πρέπει να τους μιλήσει η ίδια, αλλά και με συνεντεύξεις σε ΜΜΕ και με επαφές.

Ίδια τακτική θα ακολουθήσει και ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας μια υπερπροσπάθεια για να καλύψει τη διαφορά αν μπορέσει.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και οι δύο υποψήφιοι αναμένεται να αναδείξουν τα θετικά τους στοιχεία και τα αρνητικά ο ένας του άλλου.

Τα θετικά στοιχεία της κ. Φώφης Γεννηματά όπως λένε στελέχη που στηρίζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι η τεράστια δημοφιλία που έχει και εκτός του χώρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πως κατάφερε να βάλει στο ίδιο τραπέζι όλες τις πλευρές της κεντροαριστεράς . «Δεν αναδεικνύει το εγώ, όπως έκανε πάντα ο κ. Βενιζέλος, ακούει με προσοχή τους πάντες, δεν είναι πολωτική και έχει τεράστιες συμμαχίες. Τα αρνητικά τα οποία της χρεώνουν από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη είναι ότι, προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ με γερασμένο εκλογικό σώμα».

Τα θετικά του κ. Ανδρουλάκη είναι πως κατάφερε και ο ίδιος να περάσει δύο ισχυρούς αντιπάλους (Καμίνη και Θεοδωράκη) και να έρθει δεύτερος στην κούρσα για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Το «στρατόπεδο» της Φώφης Γεννηματά, θεωρεί πως ο κ. Ανδρουλάκης είναι άνθρωπος μηχανισμών δεν τον θεωρούν πολιτικό που μπορεί να εμπνεύσει την κεντροαριστερά για να διευρυνθεί και πως στο κάλεσμά του για ανανέωση όπως ήταν ο βασικός του στόχος, δεν εισακούστηκε από τους ψηφοφόρους που προτίμησαν στην πλειοψηφία τους την ίδια.

Όπως και να έχει πάντως, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων έχουν πάρει «φωτιά» με στόχο να επικρατήσουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Σταθμίζουν όλα τα γεγονότα, τις κινήσεις, «τα συν και τα πλην» για να απαντήσουν με τα «όπλα τους» ο καθένας ξεχωριστά.

Η τελική απόφαση, προφανώς, ανήκει στους πολίτες που εκτός του ότι επέλεξαν τον αρχηγό της κεντροαριστεράς, έστειλαν παράλληλα το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.