ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Από τι εξαρτάται ο χρόνος των εκλογών

Ο χρόνος των εκλογών παραμένει πάντα ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα που παρακολουθώντας το αφήγημα της Kεντροαριστεράς, αναζητά λύσεις ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει το νέο πολιτικό φορέα.

Ένας από τους λόγους που οι εκλογές δεν έχουν φύγει από το μυαλό του πρωθυπουργού και δεν έχει αποφασιστεί ο χρόνος διεξαγωγής τους με αποτέλεσμα να παραμένει ανοικτό το θέμα, ακόμη και για νωρίτερα από το 2019 είναι γιατί , ο κ. Τσίπρας δεν θέλει η νέα κεντροαριστερά να προλάβει να πάρει σάρκα και οστά και να προετοιμαστεί πολιτικά και οργανωτικά για τις εκλογές του 2019.

Με άλλα λόγια , οι επιτελείς του κ. Τσίπρα δεν θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στην ανάδειξη ενός κόμματος που πολύ απλά θα συγκεντρώσει πιθανόν μεγάλη μερίδα του κόσμου που ίσως να είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και τώρα να έχουν απογοητευτεί και να βλέπουν με θετικό μάτι το νέο κόμμα που θα συσταθεί μετά τις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο χρόνος για το πότε θα γίνουν οι εκλογές είναι θέμα μεγάλης συζήτησης καθώς στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου φαίνεται πως δεν έχουν την ίδια ενιαία άποψη. «Οι εκλογές θα γίνουν μόλις μειωθούν οι φόροι...» αναφέρει στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού που διατείνεται ότι γνωρίζει όλες τις παραμέτρους. Ωστόσο άλλα στελέχη , τάσσονται κατά αυτής της πιθανότητας προεξοφλώντας πως σε μια τέτοια περίπτωση , οι πολίτες δεν θα έχουν καμία προσδοκία και καμία αναμονή να περιμένουν από την κυβέρνηση, και άρα θα στραφούν εκλογικά προς τον επόμενο υποψήφιο πρωθυπουργό εκείνον δηλαδή, που θεωρούν ότι μπορεί να τους παρέχει τέτοιου είδους προσδοκία, ελπίδα και ασφάλεια για καλύτερες ημέρες.

Οι θιασώτες αυτής της λογικής, αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να κάνει εκλογές μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 γιατί η Νέα Δημοκρατία και όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα υποστηρίζουν πως η έξοδος αυτή δεν θα είναι καθαρή και θα συνοδευτεί από συνέχιση της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής. Μέτρα, μειώσεις συντάξεων και μια πιο ζοφερή καθημερινότητα, θα περιγράφουν όλοι μαζί οι φορείς της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα μπορεί από τώρα δύο χρόνια σχεδόν μετά, να αντικρούσει τα επιχειρήματά τους.

Ο κ. Τσίπρας που φαίνεται πως επιμένει για εκλογές το 2019 (δημόσια τουλάχιστον) δεν έχει πειστεί ακόμη για την συγκεκριμένη εισήγηση, αλλά αντίθετα εκτιμά πως θα εισπράξει εκλογικό όφελος, όταν η χώρα μετά τον Αύγουστο του 2018 βγει από τα μνημόνια και θα λέει στους ψηφοφόρους πως « άλλοι σας έβαλαν στο μνημόνιο και εγώ σας έβγαλα». Επιχείρημα που κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια πως το συγκεκριμένο σύνθημα θα καταφέρει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και αρκεί, για να ξανά κερδίσει τις εκλογές.

Ωστόσο, εδώ κάπου αρχίζει και μπλέκει η υπόθεση γιατί, αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει για εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019 λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα παραπάνω , θα έχει δώσει αρκετό χρόνο στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς να προετοιμαστεί πολιτικά , να κάνει συνέδριο, να φτιάξει ψηφοδέλτια με νέες ανανεωμένες υποψηφιότητες και να ριχτεί στην μάχη των εκλογών πανέτοιμο από όλες τις πλευρές.

Αν όμως ο κ. Τσίπρας δεχθεί την εισήγηση άλλων στελεχών του και αψηφήσει όλα όσα συνηγορούν περί του αντιθέτου, τότε η απόφασή του θα περιέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού πιάνοντας στον « ύπνο» το νέο πολιτικό φορέα που θα τρέχει μέχρι και την τελευταία στιγμή να φτιάξει ψηφοδέλτια μέσα στελέχη δύο Κ.Ο. (ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ) συν όλες τις υπόλοιπες πολιτικές κινήσεις που μετέχουν στο νέο φορέα.

Όλα αυτά ο πρωθυπουργός τα λαμβάνει υπόψη του , αλλά ακόμη δεν έχει σταθμίσει όλες τις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να του προσφέρουν την εκλογική νίκη και για αυτόν το λόγο ακούει τις προτάσεις που του γίνονται με προσοχή αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει το παραμικρό, όπως τουλάχιστον αναφέρουν συνεργάτες του.

Δεν έχει σταθμίσει ακόμη ποιο είναι προτιμότερο, να αιφνιδιάσει και να μην δώσει την ευκαιρία στην κεντροαριστερά να οργανωθεί και να προετοιμαστεί για εκλογές, ή να αποφασίσει τις εκλογές για το τέλος σχεδόν του 2019 με ότι αυτό συνεπάγεται, τους αυξημένους δηλαδή κινδύνους να τις χάσει .

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.