ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Ταχύρρυθμο φροντιστήριο στον Αλ. Τσίπρα

Ταχύρρυθμο σεμινάριο μαθαίνω πως έκανε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, λίγο πριν από τη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.

Οπως με ενημέρωσαν σχετικά, ο κ. Χουλιαράκης είχε κωδικοποιήσει όλα όσα έπρεπε να πει, αλλά και όσα έπρεπε να αποφύγει να πει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και έτσι του έκανε το σχετικό «φροντιστήριο».

 

Παρούσα στο «φροντιστήριο» ήταν και η Θεώνη Κουφονικολάκου, η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Χουλιαράκη, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας (και ο κ. Χουλιαράκης) λέει τα καλύτερα λόγια. Σε κάθε περίπτωση, για πρώτη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πως αντιμετώπισε με επαγγελματισμό το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα. Δεν είναι τυχαίο πως ο Γιώργος Χουλιαράκης βρίσκεται για έξι ημέρες στην Ουάσιγκτον, διάστημα που είχε διαρκείς επαφές τόσο με στελέχη του ΔΝΤ όσο και με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης. Σε αυτές της συναντήσεις - υπενθυμίζω είδε μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Κριστίν Λαγκάρντ το Σάββατο - αποκόμισε μια πλήρη εικόνα για τις θέσεις των ΗΠΑ και του Ταμείου για την Ελλάδα και τις προοπτικές της, την οποία μετέφερε τη Δευτέρα αυτούσια στον Πρωθυπουργό, προετοιμάζοντάς τον για τις συναντήσεις με Λαγκάρντ και Τραμπ.

Πηγη tovima.gr βηματοδότης

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.