ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Άναψαν τα αίματα στην κεντροαριστερά

“Χρειάστηκε να πάει στις Βρυξέλλες για να επιτεθεί στη Φώφη ο Καμίνης” ρωτούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ μόλις πληροφορήθηκαν τα λεγόμενα του δημάρχου της Αθήνας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε ο κ. Καμίνης λόγω της πολιτικής ευγένειας που τον διακρίνει να αφήσει τέτοιες αιχμές και γι αυτό συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν με το γραφείο του στην Αθήνα για να διαπιστώσουν αν όντως είχαν ειπωθεί τέτοιες κουβέντες ή ήταν παραπληροφόρηση.

Ο ασυνήθιστος λόγος του δημάρχου εξέπληξε τους συνεργάτες της κ. Γεννηματά και γι' αυτό η επικεφαλής της ΔΗΣΥ αναγκάστηκε να κάνει την δήλωση μιλώντας για «μικρότητα».

Στην ουσία όμως τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος της Αθήνας δείχνει σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ την προσπάθεια του να μπει ξανά στο παιχνίδι. “Τώρα που έληξαν τα διαδικαστικά με τις ημερομηνίες των εκλογών θα ανάψουν τα αίματα” έλεγε στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εξηγούσε το γιατί: «Τόσες ημέρες ο κ. Καμίνης έβλεπε τον Σταύρο Θεοδωράκη να μονοπωλεί το ενδιαφέρον επικοινωνιακά κοντράροντας για τις ημερομηνίες και τον τρόπο εκλογής την Φώφη Γεννηματά μην αφήνοντας χώρο σε άλλους υποψηφίους. Τώρα λοιπόν που τα διαδικαστικά θέματα λύθηκαν, ο κ. Καμίνης βρήκε την ευκαιρία για να κερδίσει το χαμένο έδαφος από τον υποψήφιο του Ποταμιού και να επιτεθεί στην Φώφη Γεννηματά». Αυτή την ερμηνεία δίνουν ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο δήμαρχος της Αθήνας επιτέθηκε στην Φώφη Γεννηματά. "Διαφορετικά δεν είχε λόγους να το πράξει ο κ. Καμίνης" υποστηρίζουν και γι αυτό στην Χαριλάου Τρικούπη παραξενεύτηκαν.

Τι υποστηρίζει το στρατόπεδο Καμίνη - "Πολιτικές και οχι προσωπικές οι αναφορές"

Ωστόσο, απο τους συνεργάτες του κ. Καμίνη δεν υιοθετούν τέτοιου είδους συμπεράσματα και “δεν ανάβουν τα αίματα” όπως λένε. Για τον κ. Καμίνη τώρα που ξεπεράστηκαν τα προβλήματα για το πώς και πότε θα γίνουν οι εκλογές στην κεντροαριστερά, ανοίγει η συζήτηση όπως λένε συνεργάτες του για την πολιτική και το περιεχόμενό της. Αυτή ήταν η ουσία της παρέμβασής του δίχως κανένα προσωπικό κίνητρο ούτε καμία προσωπική αιχμή. Συνεργάτες του αναφέρουν επίσης ότι “πρέπει να μιλάμε πολιτικά να δείξουμε μεταξύ μας που διαφέρουμε και που έχουμε ταυτόσημη άποψη. Στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου , κατά τη γνώμη μας, έπρεπε ΔΗΣΥ και Ποτάμι να είναι υπέρ και μαζί. Τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να αντιμετωπίζονται πολιτικά και πρέπει να έχουν ενιαία άποψη σε ένα κόμμα».

«Η παρέμβαση του κ. Καμίνη αυτή την έννοια είχε», συμπληρώνουν οι συνεργάτες διότι «ήθελε να δείξει το πως πρέπει να αντιλαμβάνεται ένας νέος φορέας που πρεσβεύει το καινούργιο τα θέματα αξιών» . “Δεν είναι θέμα εκκλησίας” λένε αλλά «το πώς προσεγγίζει πολιτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτός ο νέος φορέας». Ήθελε να δείξει επίσης «τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ" για αυτό και επιμένουν ότι θα έπρεπε το νομοσχέδιο να είχε ψηφιστεί από τα προοδευτικά κόμματα.

Επόμενη μέρα

Ωστόσο όμως αυτό που έμεινε δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αντιπαράθεση μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Γιώργου Καμίνη και «αυτό αναμένεται να εκδηλώνεται κάθε φορά που ο δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις», επιμένουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως επισημαίνουν «η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να μην αντιδρά κατ' αυτόν τον τρόπο".Τονίζουν οτι "όλοι οι άλλοι υποψήφιοι θα αναφέρονται μόνο στην ίδια ως το πιο γερό χαρτί και επειδή δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μέτωπα με τους υπόλοιπους εννιά υποψήφιους, η τακτική που θα εφαρμόσει θα είναι ίδια σε όλους: Δεν θα απαντά σε κανέναν παρά μόνο όπου χρειάζεται έχοντας όμως κατά νου ένα και μόνο, την ενότητα για να δείξει την πολιτική και κομματική συνείδηση που διαθέτει έναντι των άλλων".

Επαναπατρισμό στελεχών και ψηφοφόρων «βλέπουν» στο ΠΑΣΟΚ

Αφήνοντας πίσω τις επιθέσεις, στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να χαράσσουν στρατηγική της επόμενης ημέρας. Πώς δηλαδή θα κινηθούν στη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς του οποίου ο στόχος είναι στις εκλογές να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό : «Θα τρίβουν τα μάτια τους όλοι αυτοί που σήμερα δεν πιστεύουν και είναι δύσπιστοι με το συνολικό εγχείρημα» αναφέρει σε συνομιλητές της η κ. Γεννηματά. Και αυτό όπως αναφέρουν συνεργάτες της «μπορεί να το αποδείξει μεσα από τις μεγάλες συγκριτικά με άλλες φορές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα αλλά και από τον “επαναπατρισμό” στελεχών».

Σε ότι αφορά την επιστροφή στελεχών στο ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στην ΔΗΣΥ, όλο το τελευταίο διάστημα, σε πολλές από τις περιοχές που έχει επισκεφθεί η κ. Γεννηματά, παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που γνωρίζουν την παραταξιακή ανθρωπογεωγραφία: «Ψηφοφόροι οι οποίοι τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβρη του 2015 ή και νωρίτερα ακόμη είχαν γυρίσει την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ, τώρα όχι μόνο επιστρέφουν πίσω, αλλά συμπαρατάσσονται στο πλευρό της κ. Γεννηματά για την εκλογή της στο νέο πολιτικό φορέα».

Αυτό διαπιστώνουν και τα στελέχη και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε κάθε περιοχή όπως πρόσφατα στην Θεσπρωτία, στα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρουν "έρχονται οικογένειες ολόκληρες που στο παρελθόν σαγηνεύτηκαν από την δημαγωγική φωνή του ΣΥΡΙΖΑ και πίστεψαν σε αυτόν και όταν είδαν πόσο απείχαν οι δεσμεύσεις από την πραγματικότητα, δεν πήγαν στην Ν.Δ που ετοιμάζεται να κυβερνήσει, αλλά επέστρεψαν πίσω στο κόμμα και τις πολιτικές ιδέες που ανήκουν". “Αυτό φαίνεται σε εμάς και χωρίς να κάνουμε δημοσκόπηση. Ξέρουμε τις οικογένειες , εμπιστευόμαστε τα πρόσωπά τους, μάθαμε από τα λάθη μας, και είμαστε κοντά όπως και πριν” αναφέρουν συνεργάτες της κ. Γεννηματά .

Επιπλέον «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για κάτι καινούργιο που δεν θα είναι ένα αναπαλαιωμένο κόμμα αλλά ένας ενιαίος χώρος της κεντροαριστεράς με πρόσωπα, προτάσεις και ιδέες κόντρα στον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και την δεξιά επέλαση του κ. Μητσοτάκη». Έχοντας όλα αυτά υπόψη τους , στο επιτελείο της κ. Γεννηματά τονίζουν ότι «ασχολούνται με το πως θα μεγαλώσει η παράταξη και με ποιον τρόπο οι πολίτες θα την εμπιστευτούν εκ νέου. Τα υπόλοιπα όλα είναι παραπολιτική που γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και όχι επί της ουσίας».

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.