ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Τι είναι το Blair house που θα μείνει ο πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον και ποιοι έμειναν εκεί

Χαίρονται στο Μέγαρο Μαξίμου ότι κατά την επίσκεψή του στην Αμερικανική πρωτεύουσα ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του θα φιλοξενηθούν στο περίφημο Blair House στον ξενώνα του Προέδρου όπως λέγεται.

Βέβαια δεν είναι ο κ. Τσίπρας μόνο που θα φιλοξενηθεί εκεί. Στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί και άλλοι Έλληνες πρωθυπουργοί: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990 μαζί με την Μαρίκα και τον τότε υπουργό εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, και λίγα χρόνια μετά ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την σύζυγό του Δάφνη και τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Πρωτόπαπα.
Το blair House είναι κατοικία απο τέσσερα διαφορετικά κτίρια στην Ουάσιγκτον που είναι κτισμένα τον 19ο αιώνα και ανακαινίστηκαν μεταξύ της δεκαετίας του 1950 και της δεκαετίας του 1980 .
Ο Ξενώνας του Προέδρου είναι μία από τις πολλές κατοικίες που ανήκουν στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για χρήση από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών . άλλες παρόμοιες κατοικίες περιλαμβάνουν τον Λευκό Οίκο , τον Camp David , τον Κύκλο του Παρατηρητηρίου , το Προεδρικό Αρχοντικό και το Trowbridge House . Ο Ξενώνας του Προέδρου ονομάστηκε "το πιο αποκλειστικό ξενοδοχείο παγκοσμίως", επειδή χρησιμοποιείται κυρίως για να φιλοξενήσει επισκέπτες αξιωματούχους και άλλους επισκέπτες του Προέδρου. Είναι μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο και είναι κλειστό για το κοινό.

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.