ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Ο Ντάισελμπλουμ θαυμάζει τον Αλέξη Τσίπρα

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τραγική ειρωνεία, αλλά ο άνθρωπος που το 2015 κατακεραύνωνε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι ΑΝΕΛ, ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι θαυμάζει τον Αλέξη Τσίπρα, προφανώς επειδή εφαρμόζει τόσο καλά το Μνημόνιο!

Ειδικότερα, απαντώντας στην ερώτηση για το πως βλέπει την εξέλιξη του κ. Τσίπρα μετά το 2014 τονίζει: «Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός ικανός να οδηγήσει τη χώρα του στον δρόμο της σταθερότητας. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με κάθε του άποψη και πολιτική πρωτοβουλία. Ο Τσίπρας ήρθη στο ύψος των περιστάσων, ως όφειλε».

Σημειώνει επίσης ότι το «κλειδί για έναν επενδυτή είναι η σιγουριά. Θέλει να είναι ξεκάθαρο τι περιμένει από την κυβέρνηση , πως δουλεύει η Δικαιοσύνη, τι ισχύει για τις άδειες. Το κλειδί είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε όλο της το εύρος».

Ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ τονίζει πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

Επισημαίνει πως το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν,η εμπιστοσύνης να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη» σημειώνει και διαμηνύει πως αυτά πρέπει να γίνουν από τώρα μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» υπογραμμίζει.

Επίσης, Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτιμά ότι η στάση της Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Β. Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει.

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.