ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακή ανάκαμψη παρά την πρωινή κατάρρευση

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 740,37 μονάδες - Ο τζίρος είναι ο υψηλότερος της περιόδου καθώς διακινήθηκαν 190 εκατ. ευρώ, δείγμα ότι υπήρξαν και αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές

Εντυπωσιακή ήταν σήμερα η επαναφορά της αγοράς στις 740 μονάδες καθώς από την πτώση έως και 20% στις τραπεζικές μετοχές και την πτώση πάνω από 2% του Γενικού Δείκτη, στο τέλος η αγορά λίγο έλειψε να κλείσει και με θετικό πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 740,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,29%. Από εκεί λοιπόν που οι ξένοι επενδυτές πωλούσαν τις μετοχές δίχως αύριο, στο τέλος οι αγοραστές γύρισαν τις απώλειες σε ορισμένες τραπεζικές μετοχές.
Ο τζίρος είναι ο υψηλότερος της περιόδου καθώς διακινήθηκαν 190 εκατ. ευρώ, δείγμα ότι υπήρξαν και αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές. Στην αγορά έχει επικρατήσει η άποψη των επενδυτών που αποχωρούν από την Ελλάδα διότι δεν έχουν ορατότητα για τις τράπεζες, το ΔΝΤ.

Κατηγορούν το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για αναξιοπιστία και ειδικά το ΔΝΤ -για τις απαιτήσεις ανακεφαλαιοποίησης στις τράπεζες. Από την άλλη πλευρά, αμερικανικά κεφάλαια θεωρούν ότι, αποτελεί λάθος η φυγή από την Ελλάδα τώρα που οι τρεις καταλύτες ( κόκκινα δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις, και ανάπτυξη του ΑΕΠ ) θα ξεκινήσουν να αποδίδουν.

Η αγορά ανησυχεί για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση και η πρώτη κατηγορία των επενδυτών έχει ως σενάριο την χρηματοδότηση με 10 δισ. ευρώ απο τον ESM- σε περίπτωση που χρειαστούν κεφάλαια.

Με πτώση 4,26% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,27 ευρώ. Με κέρδη 3,10% στα 0,698 ευρώ,. Βουτιά 8,52% για την Alpha bank στα 1,61 ευρώ. Βουτιά 7,42% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,37 ευρώ. Ράλι 6,45% για την Lamda Developments στα 6,60 ευρώ. Κέρδη 4,57% για τον Φουρλή στα 5,49 ευρώ.     απο protothema.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.