ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Bομβαρδισμοί της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη σκότωσαν 14 ανθρώπους

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και γυναίκες, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές σε αγορά της Κάταφ - Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για δύο νεκρούς από μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός σπιτιού που βρισκόταν στην περιοχή Μπάκιμ.


Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Υεμένη από τις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον μιας αγοράς και ενός σπιτιού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο SABA που πρόσκειται στους αντάρτες Χούτι.

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και γυναίκες, σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη το βράδυ από τις επιδρομές σε αγορά της Κάταφ, μια πόλη στην επαρχία Σάαντα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Το Saba ανέφερε παρόμοιο απολογισμό και κατηγόρησε τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό ότι στις επιθέσεις αυτές χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς.
Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για δύο νεκρούς από μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός σπιτιού που βρισκόταν στην περιοχή Μπάκιμ της ίδιας επαρχίας.

Η επαρχία Σάαντα, που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, είναι το προπύργιο των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Στο μεταξύ ο αραβικός συνασπισμός προειδοποίησε ότι το βασικό λιμάνι της Υεμένης αποτελεί απειλή για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή, αφού οι Χούτι προειδοποίησαν ότι θα εμποδίσουν την κυκλοφορία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Το λιμάνι της Χοντέιντα (στη δυτική Υεμένη) είναι το σημείο από όπου εξαπολύονται τρομοκρατικές επιχειρήσεις οι οποίες απειλούν τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και τα στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ», δήλωσε ο Τούρκι αλ Μάλικι εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Η δήλωση αυτή έγινε αφού ο πολιτικός ηγέτης των Χούτι, ο Σάλεχ αλ Σάμαντ, απείλησε τη Δευτέρα να εμποδίσει την κυκλοφορία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αν ο αραβικός συνασπισμός δεν άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στα λιμάνια της Υεμένης και το διεθνές αεροδρόμιο της Σανάα.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάλικι, οι δηλώσεις του Σάμαντ αποτελούν «απειλή για τη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα».

Στη δυτική ακτή της Υεμένης υπάρχουν πολλά λιμάνια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι αυτό της Χοντέιντα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούτι.

Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός ενίσχυσε τον αποκλεισμό των λιμανιών που ελέγχονται από τους σιίτες αντάρτες μετά την εκτόξευση τον Νοέμβριο ενός βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος αναχαιτίστηκε πάνω από το Ριάντ.

Ο αποκλεισμός έχει αρθεί μερικώς έκτοτε, όμως διεθνείς οργανώσεις καταγγέλλουν ότι παραμένουν περιορισμοί οι οποίοι εμποδίζουν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη.

Πηγή: protothema

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.