ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ

Επίτιμος διδάκτωρ της Έδρας της Φιλοσοφίας αναμένεται να αναγορευτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σήμερα, σε ειδική τελετή, στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Το πρωί, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Ιεροσόλυμα, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη 10η Συνάντηση Διαλόγου που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα, ανάμεσα σε χριστιανούς ορθοδόξους ιεράρχες και θεολόγους και σε εκπροσώπους του Ιουδαϊσμού. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις πρωτοβουλίες των Διαθρησκειακών Διαλόγων και τόνισε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος των θρησκειών για την προώθηση της ειρήνης και της καταλλαγής.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Ρίβλιν είναι ο τρίτος κατά σειρά επικεφαλής του Ισραήλ που συναντά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Χθες το βράδυ, κατά την έναρξη της 10ης Συνάντησης Διαλόγου που συνδιοργανώνουν στα Ιεροσόλυμα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Διεθνής Ιουδαϊκή Επιτροπή για τις Διαθρησκειακές Διασκέψεις, με αφορμή τα 40 χρόνια διαλόγου ανάμεσα στην Ορθοδοξία και τον Ιουδαϊσμό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε πράξη βίας, μισαλλοδοξίας, αδικίας δεν είναι απλώς μια προσβολή στην ανθρωπότητα, αλλά μια αμαρτία ενάντια στον Δημιουργό μας».

 

Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.