ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Βρέθηκε στην Κίνα ο τάφος Μαρκήσιου ηλικίας 3.000 ετών

Τον τάφο ενός Μαρκήσιου ηλικίας 3.000 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κίνα. Ειδικοί από κορυφαία αρχαιολογικά ινστιτούτα συγκεντρώθηκαν στην επαρχία Πενγκγιάνγκ της Νινγκσιά

για να μετάσχουν στις ανασκαφές στο Γιαοχεγουάν, μία έκταση περίπου 620.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων, όλοι οι τάφοι είχαν λεηλατηθεί πριν από την έναρξη των ανασκαφικών εργασιών στις αρχές του 2017 αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, η αρχαιολογική ομάδα ανακάλυψε τον κυρίως τάφο ενός Μαρκήσιου, 13 μέτρα κάτω από τη γη. Αν και δεν βρέθηκαν ορειχάλκινα ταφικά αγγεία με επιγραφές που να αναφέρουν τον ιδιοκτήτη του τάφου, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως δύο φυλαχτά από νεφρίτη.

Ένα παρόμοιο φυλαχτό είχε ανακαλυφθεί στον αρχαιολογικό χώρο Γινχού, στην κεντρική επαρχία Χενάν η οποία ήταν η αρχαία πρωτεύουσα την περίοδο της ύστερης δυναστείας Σανγκ (1300 π.Χ. έως 1046 π.Χ.).

«Ο νεφρίτης αποτελεί μία ισχυρή απόδειξη της σχέσης που είχε ο ιδιοκτήτης του τάφου με τις αυτοκρατορικές κυβερνήσεις κατά την περίοδο από τα τέλη της δυναστείας Σανγκ έως τα μέσα της δυναστείας των Δυτικών Τσου (1046 π.Χ. - 771 π.Χ.)», δήλωσε ο Τζανγκ Τιανέν, του αρχαιολογικού ινστιτούτου του Σαανσί.

Από την πλευρά του, ο Λίου Χου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, δήλωσε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής υποδηλώνει ότι η Νινγκσιά αποτελούσε τμήμα της αυτοκρατορίας από την ύστερη Δυναστεία των Σανγκ, περίπου 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό, τι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Η αρχαιολογική ομάδα έχει ανασκάψει μόνο το ένα τέταρτο της περιοχής και εικάζεται ότι σε αυτήν βρίσκονται περίπου 40 τάφοι. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τοποθεσία αυτή ήταν φέουδο του Μαρκήσιου στα βόρεια σύνορα των δυναστειών.

Δίπλα στον τάφο του Μαρκήσιου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο τάφους με οστά αλόγων, καθώς και έναν τάφο μέσα στον οποίο ήταν ένα άρμα. Εκτός από τους τάφους, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια ενός εργαστηρίου χύτευσης χαλκού, τάφρους καθώς και ένα σύστημα αποχέτευσης.

 

Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.