ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Έκκληση Γκουτέρες να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Υεμένη

Έκκληση προς τις αντιμαχόμενες πλευρές της Υεμένης να σταματήσουν τις εχθροπραξίες απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίτς, αναφέρεται ότι ο Γκουτέρες είναι βαθιά ανήσυχος για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων και των αεροπορικών επιδρομών στη Σαναά και σε άλλες περιοχές της Υεμένης τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων αμάχων.

Οι εχθροπραξίες εμποδίζουν τη διακομιδή τραυματιών από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας και απαγορεύουν στον πληθυσμό να βγει έξω για να αγοράσει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η νέα ανάφλεξη των βίαιων επεισοδίων δεν θα μπορούσε να συμβεί σε χειρότερη στιγμή για τον λαό της Υεμένης που ήδη είναι αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση του κόσμου», τονίζει ο γ.γ. του ΟΗΕ, και διευκρινίζεται ότι ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλει τα κράτη της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ακόμη αρθεί πλήρως, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών για αυτό.
Η συμμαχία των ανταρτών που ελέγχει τη Σαναά εδώ και πάνω από τρία χρόνια καταρρέει εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο συνιστώσες της—τους σιίτες αντάρτες Χούθι και τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ—στις οποίες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί τουλάχιστον 60 άνθρωποι από την Τετάρτη.
Στη σύρραξη στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 8.750 άνθρωποι από τον Μάρτιο του 2015 και την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στον πόλεμο υπέρ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, η οποία έχει καταφύγει στο νότιο τμήμα της χώρας.
Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.