ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Σύνδεση Κίνας – Ρωσίας με… τελεφερίκ!

Η Κίνα και η Ρωσία θα κατασκευάσουν από κοινού ένα τελεφερίκ το οποίο θα διασχίζει το ποτάμι που χωρίζει τις δύο χώρες!
Η κατασκευή του τελεφερίκ θα γίνει σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τον τουρισμό. Αλλά και να διευκολύνουν τη διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Την ανακοίνωση έκανε στο Xinhua κινέζος επενδυτής.

Οι... στόχοι για το τελεφερίκ

Το τελεφερίκ θα διασχίζει τον ποταμό Χαϊλονγκτζιάνγκ. Γνωστό στη Ρωσία ως ποταμό «Αμούρ». Ο ποταμός συνδέει την βορειοανατολική επαρχία Χέιχε με την ρωσική Μπλαγκοβεσένσκ. Θα αποτελεί το πρώτο τέτοιου τύπου διασυνοριακό που θα μεταφέρει επιβάτες από τις δύο χωρών.

Με επένδυση ύψους 799 εκατομμυρίων γιουάν (σ.σ. 120 εκατομμύρια δολάρια) από την κινεζική πλευρά, η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2018.

«Θα καταστήσει πιο εύκολη τη διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και θα αποτελέσει επίσης ένα τουριστικό αξιοθέατο στον ποταμό» λέει ο Λι Μπο αναπληρωτής διευθυντής του τελωνείου στο Χέιχε.

Επίσης υπό κατασκευή βρίσκεται και μία οδική γέφυρα ανάμεσα στις δύο πόλεις η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.