ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Αποχώρησαν 100 μέλη από το κόμμα του Μακρόν

Της Μαρίας Δεναξά
Εκατό μέλη του κόμματος La Republique En Marche ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα αποχωρήσουν από το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν, καταγγέλλοντας δημοκρατικό έλλειμμα εντός των δομών.

Οι αποχωρήσαντες είναι στην πλειοψηφία τους απλά μέλη, αλλά μεταξύ τους υπάρχουν και εκλεγμένα στελέχη, προεδρεύοντες σε τοπικές επιτροπές, αλλά και σύνδεσμοι από όλη τη Γαλλία.
Τα εκατό αυτά μέλη δημοσίευσαν ένα κείμενο στο οποίο καταγγέλλουν την ύπαρξη δημοκρατικού ελλείμματος εντός της LREM, κυρίως όσον αφορά την εκλογή της νέας αρχής του κόμματος. Ανάμεσα τους και οι εκλεγμένοι Tiphaine Beaulieu και Emmanuel Drouin.
Σε αντίθεση με όσα ισχύουν για τα άλλα κόμματα, τα 380 μέλη της LREM δεν πρόκειται να ψηφίσουν (στο συνέδριο). Για τη νέα αρχή θα ψηφίσει ένα σώμα εκλεγμένων, υπουργών, στελεχών και 200 μελών που έχουν προκύψει από κλήρωση.
Εξάλλου, για τη θέση του Γενικού Εκπροσώπου υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος: ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ Christophe Castaner.
Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι η LREM «προσβάλλει τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας με μία οργανωτική δομή που προσιδιάζει στο παλαιό καθεστώς».
Το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα μέλη που παραιτούνται «καταγγέλλουν τη λατρεία γύρω από την προσωπικότητα του Emmanuel Macron και αισθάνονται ότι δε μετράει η γνώμη τους». Δικαστικός επιμελητής πρόκειται να καταθέσει τις επιστολές παραίτησής τους την ερχόμενη Παρασκευή.      απο enikos.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.