ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Συνάντηση Αναστασιάδη-Μακρόν: Η Γαλλία θα στηρίξει την Κύπρο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα σε Κύπρο και Γαλλία και την πολιτική βούληση για περαιτέρω ενίσχυση τους σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας, υπογράμμισαν οι ηγέτες των δύο χωρών , Εμανουέλ Μακρόν και Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση το απόγευμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, με έμφαση σε θέματα ενέργειας και άμυνας, τα ευρωτουρκικά και περιφερειακά ζητήματα.

Ανακοίνωση της Κυπριακής προεδρίας αναφέρει ότι σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Γαλλίας - Κύπρου και υπέγραψαν τη στρατηγική ατζέντα για την οικονομία και τον πολιτισμό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στους ισχυρούς αμυντικούς δεσμούς των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι το υπουργείο 'Αμυνας και το γαλλικό ναυτικό θα επεξεργαστούν προτάσεις για συνεργασία.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη δραστηριοποίηση της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ και επεσήμανε ότι η Γαλλία στηρίζει πλήρως την παρουσία της γαλλικής εταιρείας στην Κύπρο.

Για το Κυπριακό ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «έγινε σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες» και αυτό, τόνισε, «οφείλεται στον πρόεδρο Αναστασιάδη».

Διαβεβαίωσε πως, « όταν η Κυπριακή Δημοκρατία αποφασίσει να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, η Γαλλία θα τις στηρίξει». Η Γαλλία, τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου και , «εάν της ζητηθεί, θα εμπλακεί περισσότερο στο Κυπριακό, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.        απο ΑΠΕ ΜΠΕ

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.