ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Capital controls επέβαλλε ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Επιβολή περιορισμού στις αναλήψεις επέβαλλε η κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Καθημερινά παρατηρούνται πλέον ουρές τόσο στα ATM όσο και στα ταμεία των τραπεζών, όπου οι υπάλληλοι δίνουν μόνο έναντι στους αποταμιευτές έως το ποσό των 10.000 μπόλιβαρ ανά πελάτη, χρήματα που δεν επαρκούν ούτε για την αγορά εισιτηρίου για το λεωφορείο, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στις υπαίθριες αγορές τα κρεμμύδια κοστίζουν 4.000 μπόλιβαρ το κιλό.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση και προκειμένου να επιβιώσουν, οι πολίτες έχουν επιστρατεύσει μεθόδους ανταλλακτικής οικονομίας. Πηγαίνουν για παράδειγμα με ένα κοτόπουλο στο χέρι σε κάποιο κατάστημα προκειμένου να επιδιορθώσουν το ρολόι τους και ως αμοιβή αφήνουν το κοτόπουλο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, που έχει ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρατηρούνται μεγάλες ουρές για τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε ολόκληρη τη χώρα.

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.