ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Κουνελάκια, σκορπιοί, ακόμα και ο Μέσι -Τα σύμβολα που χρησιμοποιούν τα κολομβιανά καρτέλ στη διακίνηση κοκαΐνης- Εικόνες

Η εξάρθρωση της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διοχέτευσε υψηλής ποιότητας κοκαΐνη στη χώρα μας, αποκάλυψε στις αστυνομικές αρχές ότι τα κολομβιανά καρτέλ για να πιστοποιήσουν την προέλευση αλλά και την ποιότητα του ναρκωτικού των επωνύμων χρησιμοποιούν σύμβολα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο πακέτο αλλά και στο «τούβλο» της άσπρης σκόνης υπήρχε το διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο με το «κουνελάκι» του Playboy. H συγκεκριμένη παρτίδα στην «χοντρική» πωλείται προς 40.000 ευρώ το κιλό ενώ στους χρήστες με τα φουσκωμένα πορτοφόλια φτάνει να πωλείται προς 100 ευρώ το γραμμάριο.

Τα κολομβιανά καρτέλ κυρίως αλλά και αυτά που βρίσκονται σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής χρησιμοποιούν σύμβολα όπως ο Σκορπιός, το Αστέρι, το δελφίνι, ο Σούπερμαν, ενώ πρόσφατα έγινε δέμα κοκαΐνης και ο Λιονέλ Μέσι για μία παρτίδα από το Περού, μεγάλης καθαρότητας που προοριζόταν για χρήστες του διεθνούς τζετ σετ.


Η κοκαΐνη ταξιδεύει με κάθε τρόπο από την Λατινική Αμερική προς τις βαλκανικές χώρες, κυρίως την Αλβανία και το Κόσοβο. Εκεί σε ειδικά εργαστήρια του Καρτέλ νοθεύεται και στη συνέχεια με αυτοκίνητα και πλωτά μέσα φτάνει στις αγορές της Ευρώπης.

Τα μέλη των καρτέλ επιλέγουν τις Βαλκανικές χώρες για την επεξεργασία της κοκαΐνης, διότι σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ότι εκεί οι αρχές είναι διεφθαρμένες και ότι ακόμα και εάν κάτι «στραβώσει», θα μπορέσουν να αποφύγουν την ποινή της φυλάκισης...

Πηγή: iefimerida.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.