ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Πόσες θερμίδες καταναλώνετε με το θηλασμό

Έχουμε τονίσει κατ'επανάληψη τα οφέλη του θηλασμού κυρίως για το μωρό και δευτερευόντως για τη μανούλα, όμως ένα από αυτά δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό ή έστω δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.

Και αυτό δεν είναι άλλο από τις θερμίδες που «καίει» μια γυναίκα που θηλάζει σε καθημερινή βάση. Επειδή ακριβώς παράγει μεγάλες ποσότητες μητρικού γάλακτος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του μωρού μέσα στο 24ωρο, κάνει περισσότερες καύσεις, άρα καταναλώνει περισσότερες θερμίδες καθημερινά.

Σύμφωνα με μελέτες και για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι «καίει» κατά μέσο όρο γύρω στις 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα!

Άρα λοιπόν μια μαμά που θηλάζει το μωρό της μπορεί πιο εύκολα να χάσει κάποια περιττά κιλά από την εγκυμοσύνη, συγκριτικά με μια άλλη που είναι αναγκασμένη να το ταΐζει με το μπιμπερό.

Οι διαφορές είναι μεγάλες, αν αναλογιστούμε ότι η πρώτη μαμά χάνει σχεδόν διπλάσιο βάρος τον πρώτο χρόνο μετά τη γέννηση του μωρού!

 

Πηγή:  mother.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.