ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Δώδεκα άτομα, ηλικίας από 21 έως 69 ετών συνελήφθησαν χθες, σε περιοχές της Πτολεμαΐδας, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πρακτορείου Πτολεμαΐδας της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., κατά τη διάρκεια της οποίας,έγινε έλεγχος σε 34 άτομα και ισάριθμα οχήματα. Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς είχαν προβεί στη σύνδεση μονοφασικών καλωδίων στο δίκτυο χαμηλής τάσης της Δ.Ε.Η. Α.Ε., με επακόλουθο να τροφοδοτούνται παράνομα με ρεύμα, απευθείας από το δίκτυο της Δ.Ε.Η χωρίς τη μεσολάβηση μετρητή για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συνολική ζημία για την επιχείρηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ανέρχεται στα -3.600-ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί τo Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας, του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

Ε.Μ.

Το 10% αγγίζει η ρευματοκλοπή στο σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδη

Ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό υπολογίζεται ότι φτάνει η κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι προσεγγίζει το 10% της συνολικής κατανάλωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Αδαμίδης διατυπώνει την εκτίμηση ότι το πρόβλημα σε κάποιον βαθμό «θα επιλυθεί με την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών», αν και η προμήθεια και εγκατάσταση των εν λόγω μετρητών αργεί, καθώς η ΔΕΗ προσπαθεί να απεμπλακεί «εδώ και έξι με επτά χρόνια από τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εγκατάσταση των συγκεκριμένων μετρητών, η εταιρεία «θα είναι αποτελεσματική σε ό,τι έχει να κάνει με το δίκτυο, αλλά και με τον καταναλωτή», για τον οποίο η εγκατάσταση των συγκριμένων συστημάτων θα έχει πολλές θετικές συνέπειες, καθώς θα μπορεί να προχωρεί στη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος «όπως τη θέλει και τις ώρες που επιθυμεί».
Το πρόβλημα, πάντως, έχει πάρει έκταση, καθώς -σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη- παρατηρείται «έξαρση της ρευματοκλοπής όλα τα χρόνια της κρίσης». Όπως λέει, «το τελευταίο διάστημα γίνεται τεράστια προσπάθεια να μειωθεί», ενώ βεβαιώνει ότι «οι έλεγχοι θα ενταθούν». Τονίζει πως η ρευματοκλοπή συνεπάγεται επιπτώσεις για όσους θεωρούν ότι με τις πράξεις τους «μπορούν να ξεγελάσουν το σύστημα και το δίκτυο». Είναι ποινικό αδίκημα.
Σε ό,τι αφορά τους «επιτήδειους που λανσάρουν ως παροχή υπηρεσιών» τη δυνατότητα ρευματοκλοπής, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφέρει πως πρόκειται για πράξη που επιβαρύνει τον τελικό χρήστη του δικτύου, αφού «στη συνέχεια, δεν έχουν οι ίδιοι (σ.σ: οι παράνομα λειτουργούντες τεχνικοί που ολοκληρώνουν τη διαδικασία) καμία ευθύνη, όταν γίνεται ο έλεγχος και βεβαιώνεται η ρευματοκλοπή», αλλά «ο συγκεκριμένος πελάτης, αφού ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε τι έχει συμβεί στον μετρητή του, όταν πειράχτηκε από επιτήδειους».

Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

300x100

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.