ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Ψαρονέφρι με τυρί και μπέικον

Αρχίζω να σας δίνω συνταγές γιορτινές, γιατί χρειάζονται για τα τραπέζια σας, πριν τα Χριστούγεννα.

Πώς μαγειρεύουμε ένα ψαρονέφρι; Δείτε έναν πρωτότυπο και γευστικό τρόπο να το κάνετε γεμιστό με τυρί, μπέηκον και μανιτάρια.

 
 

Αν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε τυρί (αδίκως, γιατί μαλακώνει και μελώνει το κρέας), βάλτε μπόλικο μπέηκον και μανιτάρια με σκόρδο, θα έχετε μοναδικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 2-3 κομμάτια ψαρονέφρι χοιρινό
  • 1/2 κιλό μπέηκον
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 φλυτζάνια τυρί άλειμμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ανοίξτε στη μέση το ψαρονέφρι και ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Κόψτε το μπέηκον σε φετούλες και ροδίστε το απαλά σε τηγάνι, με το ελαιόλαδο
  • Προσθέστε τα μανιτάρια, χοντροκομμένα, και το σκόρδο κομμένο
  • Μόλις τα μανιτάρια μαραθούν, βγάλτε τα όλα και αφήστε τα στην άκρη
  • Σε βαθύ μπολ αναμείξτε το μείγμα μπέηκον με το τυρί άλειμμα
  • Κρατήστε ανοιχτό το ψαρονέφρι και απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό του
  • Κλείστε το και τυλίξτε το με σχοινί που μπαίνει σε φούρνο -Πετάξτε ό,τι εξέχει υπερβολικά
  • Χρησιμοποιήστε στον πάτο χαρτί κουζίνας πριν τοποθετήσετε το κρέας στο ταψάκι
  • Ψήστε το γεμιστό ψαρονέφρι στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα και στους 180 βαθμούς για άλλη μισή ώρα
  • Προσέξτε να μην ξεραθεί το κρέας, βγάλτε το εγκαίρως ανάλογα με το πάχος του
  • Κόψτε το σε φιλετάκια και σερβίρετε με σαλάτα κλπ

Πηγή:iefimerida.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.