ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Ρεβυθάδα με τσικουδιά στη γάστρα

Ένα φαγητό που όσο πιο αργά το μαγειρεύεις τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Υλικά

1 κ. ρεβίθια
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελ. σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
2 πιπεριές καυτερές
1 λεμόνι
½ λίτρο τσικουδιά
δενδρολίβανο
θυμάρι
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μουλιάσουν.

Την επομένη τα βράζουμε για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ταυτόχρονα κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε σε φέτες το λεμόνι και σε κυβάκια τις ντομάτες. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί ή μία γάστρα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα αφήνουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Τα βάζουμε κι αυτά στο ταψί, προσθέτουμε μιση κούπα ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τιας καυτερές πιπεριές, δύο κλωνάρια δενδρολίβανο, λίγο θυμάρι και το λεμόνι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες.

Βάζουμε τη τσικουδιά και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφτούν τα ρεβίθια και φουρνίζουμε για μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς, ελέγχοντας τα υγρά.

Tip: Εδώ ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το σκεύος και το φούρνο. Μπορείτε να τη φτιάξετε αφήνοντάς την στο φούρνο μέσα σε γάστρα όλο το βράδυ σε θερμοκρασία 70-80 βαθμών.

 

Πηγή:newpost.gr

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.