ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Σαλάτα με κοτόπουλο και αχλάδια- ΒΙΝΤΕΟ

Συνδυάστε την πράσινη σαλάτα σας με αχλάδια και κοτόπουλο!

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
350 γρ. αχλάδια
2 κλ. θυμάρι
2 κλ. δεντρολίβανο
2 σκ. σκόρδο
50 γρ. βούτυρο

Για τη σως

3 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. μουστάρδα dijon
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

400 γρ. σαλάτα mix
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
φύλλα δυόσμου
100 γρ. κρουτόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
Κόβουμε τα φιλέτα σε πλάγιες λεπτές φέτες 1 εκ.
Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε στο ίδιο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Γυρίζουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Για τη σως

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Για τη σαλάτα

Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σως και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια στο τηγάνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε με το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, φύλλα δυόσμου και κρουτόν.

 

Πηγή:akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ:

Παστίτσιο, τα ελληνικά λαζάνια
Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.