ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με τις ξένες γλώσσες

Ένα ακουστικό που στιγμιαία μεταφράζει από μία γλώσσα σε μία άλλη δημιουργήθηκε και όπως φαίνεται κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή όσων θέλουν να μιλούν με ανθρώπους που δε μοιράζονται την ίδια γλώσσα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας και ο βασικός προγραμματιστής της, ο Andrew Ochoa, γνώρισε κάποτε μία Γαλλίδα που δεν μιλούσε αγγλικά. Το αποτέλεσμα αυτής της ρομαντικής βραδιάς ήταν η εφεύρεση του πιλοτικού ακουστικού. Δουλεύει ως εξής: αν το άτομο με το οποίο συζητάτε μιλάει μία διαφορετική γλώσσα από τη δική σας, εσείς αυτομάτως θα ακούτε τη μετάφραση των λέξεων και φράσεων του στη μητρική σας γλώσσα. Την ίδια στιγμή το άτομο με το οποίο συζητάτε θα ακούει τις λέξεις σας μεταφρασμένες σε μία γλώσσα που καταλαβαίνει.

Το πιλοτικό σύστημα αποτελείται από μόλις δύο ακουστικά (ένα για κάθε άτομο), ένα φορητό φορτιστή μπαταρίας, και ένα smartphone app. Προς το παρόν, η μετάφραση είναι διαθέσιμη προς και από, τα γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, και αγγλικά. Στο μέλλον η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει επίσης τη Σλαβική γλώσσα και γλώσσες της Ανατολικής Ασίας.

Το πιλοτικό ακουστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Ακόμα και αν οι άνθρωποι σε μία ομάδα μιλάνε σε διαφορετικές γλώσσες, η τεχνολογία είναι τέτοια που θα εξασφαλίσει ότι ο καθένας θα καταλαβαίνει τι λέγεται, έχοντας λάβει τη μετάφραση στη δική του γλώσσα. Προς το παρόν η συσκευή έρχεται σε τρία διαφορετικά χρώματα – κόκκινο, μαύρο, ή άσπρο. Το πιλοτικό ακουστικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ακούτε μουσική.

Ο Andrew Ochoa καλεί αυτή την εφεύρεση “ένα αληθινό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Απλά φανταστείτε το – ένας κόσμος χωρίς γλωσσικά εμπόδια.” Εμείς στο Διαφορετικό συμφωνούμε απόλυτα. 

Eπισήμανση: κάθε σχολιο αναγνώστη εκφράζει τον ιδιο και οχι αυτόν εδω τον ιστότοπο. Η ελευθερία του τύπου , δεν περιορίζεται.

Ενημέρωση με mail

Εγγραφείτε στο καθημερινό newsletter μας και λάβετε στο email σας όλα τα τελευταία νέα:

Αναζήτηση Άρθρων

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.

  Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα.